openingstijden: werkdagen 7:30 – 17:30 zaterdag 7:30 – 12:00

soorten sierbestrating

Ongetrommelde bestrating

Ongetrommelde bestrating past goed bij een moderne tijdloze tuin.  

Door de rechte en strakke randen geeft deze bestrating uw tuin een tijdloze uitstraling. 

De ongetrommelde bestrating kan worden toegepast in een strakke oprit. Een pad door uw tuin maar ook voor een mooi terras.

Ongetrommelde bestrating is er in veel kleuren en afmetingen.

Kom langs in onze showroom om te kijken naar de mogelijkheden.

livingstone-goes-zeeland-ongetrommelde-bestrating

Getrommelde bestrating

Getrommelde bestrating is geen strakke bestrating. Om een steen een ouder en authentieker te laten lijken wordt de strakke bestrating machinaal over elkaar heen gerold (getrommeld). Zodat de randen van de bestrating minder strak worden. Doordat er stukjes van de bestrating af gaat krijgt het een nostalgisch en verweerder uiterlijk. 

Ook keramische tegels kunnen een getrommeld uiterlijk hebben, maar bij deze tegels worden de randen op een andere manier bewerkt dan bij de betonstenen en gebakken bestrating. 

De getrommelde bestrating is wel maatvast wat fijn is bij het leggen van de bestrating. Maar het heeft wel die speelsere uitstraling. 

De getrommelde bestrating is in vele maten en kleuren beschikbaar. Daardoor kunt u ook een combinatie maken met een andere soort sierbestrating. Bijvoorbeeld een gecoate tegel of misschien een keramische tegel. Maar een pad of terras geheel van getrommelde bestrating is natuurlijk ook heel mooi. De getrommelde bestrating past natuurlijk perfect bij een ouder huis omdat het aansluit op de stijl van het huis. Maar ook bij een nieuwer of zelfs een nieuwbouw huis kan gekozen worden voor getrommelde bestrating. Het is belangrijk dat uw nieuwe bestrating past bij uw persoonlijke smaak.

Gebakken bestrating

De naam zegt het al, gebakken bestrating wordt gebakken in een oven. Doordat de klei wordt gebakken wordt de bestrating kleurecht en door en door gehard. Omdat over het algemeen gebakken bestrating een lage vochtopname heeft zal de bestrating niet snel groen worden. 

U kunt gebakken bestrating gebruiken in uw oprit, een pad in uw tuin maar ook voor uw terras.

Allereerst kan er een compleet terras van worden aangelegd. Omdat de bestrating makkelijk in allerlei patronen is te leggen zijn er verschillende stijlen mogelijk. U kunt de gebakken bestrating ook heel mooi combineren met andere tuintegels zoals bijvoorbeeld keramische tegels. Door de combinatie te maken van de verschillende bestrating kunt u uw tuin nog meer aanpassen aan uw eigen smaak.

De gebakken bestrating is verkrijgbaar in een getrommelde en een ongetrommelde variant. Deze getrommelde bestrating wordt zo bewerkt (getrommeld) dat er van de randen van de steen stukjes afgaan en de steen een authentieke uitstraling krijgt. De ongetrommelde bestrating is een strakker afgewerkte steen. Gebakken bestrating is in vele kleuren verkrijgbaar. De meest voorkomende maten zijn: waalformaat, dikformaat en klinkerkeien.

Gaat u voor een natuurlijke uitstraling in uw tuin en zoekt u kleur- en slijtvaste bestrating die bijna onverwoestbaar is? Dan is gebakken bestrating echt iets voor u.

 

livingstone-goes-gebakken-bestrating-zeeland
livingstone-goes-gecoate-tegels-zeeland

Gecoate Siertegels

Deze onderhoudsvriendelijke tegels zijn deze voorzien van een beschermende coating die het onderhoud tot in lengte van jaren vereenvoudigt en het tuinplezier vergroot. Licht reinigen van de gecoate siertegels is meestal al voldoende voor een helder en schoon terras.

Door de toplaag van de tegels te voorzien van een coating, wordt verhinderd dat vocht en vuil kunnen doordringen in het materiaal waarvan de tegel is gemaakt. Hierdoor blijft de tegel schoner en droger. Een prettige bijkomstigheid is dat de tegels daardoor ook minder gevoelig zijn voor algen. Ze worden daardoor niet zo gauw groen. Tot slot maakt de coating dat ze beter hun kleur behouden.

Keramische buitentegels

Keramische buitentegels zijn op dit moment dé trend voor uw tuin.  Niet alleen hebben keramische tuintegels een hele mooie uitstraling ze voegen echt iets toe in iedere tuin van modern tot landelijk. En ze hebben nog een belangrijk voordeel; ze zijn antislip! en dat is in ons Nederlandse natte klimaat toch echt wel een pluspunt te noemen. Bovendien zijn keramische tegels krasvast dus u kunt met een gerust hart uw tuinmeubels verschuiven om ze precies op de juiste (zonnige) plek te krijgen. Ook het slepen met de parasol voet is geen probleem. 

Voordelen van keramische tuintegels:

– Geschikt voor zowel binnen als buiten
– Eenvoudig in onderhoud
– Waterabsorptie minder dan 0,2%
– Anti Slip 
– Vorstbestendig
– Kleurvast
– Bestand tegen zuren en algen
– Geschikt voor dakterras door plaatsing op verstelbare tegeldragers

Keramische tuintegels
natuursteen tuintegels livingstone goes

Natuursteen tuintegels

Natuursteen is een zeer ruim begrip.  Iedere natuursteen soort heeft  verschillende eigenschappen. Iedere steen is een uniek natuurlijk exemplaar en heeft daardoor een unieke uitstraling en een tijdloos karakter.

Naast tuintegels, opsluitbanden, vijverranden, stapelblokken, leveren wij ook:

– Basalt Tegels
– Chinees Hardsteen Tegels
– New spotted black
– Vietnamees Hardsteen Tegels
– Desert en Natural Black Tegels
– Marmer Tegels
– Travertin Tegels
– Graniet Tegels
– Kalk Zandsteen Tegels
– Leisteen Tegels
– Porfier Tegels
– Flagstones
– Quarsiet tegels

 

Muurelementen & stapelblokken

Muurelementen van beton kunt u gebruiken om een constructie te maken in uw tuin. Dan kunt u denken aan een muurtje, een plantenbak een fontein of wat u zelf maar kunt bedenken voor uw tuin. U heeft de keuze uit een robuuste of juiste een strakke uitstraling, een stenen muur in uw tuin is altijd een mooie toevoeging.

Uw tuin is een verlengstuk van uw huis. Muurelementen zijn de meubels in uw tuin. Creëer leuke zithoekjes, een bankje, een afscheiding of een bijzettafel met onze betonnen muurstenen.

Door met onze muurelementen hoogteverschillen in uw tuin aan te brengen maakt u eenvoudig een optische dieptewerking in uw tuin. Zo kunt u ervoor kiezen om uw tuin groter te laten lijken, of juist kleiner en knusser. Kies bijvoorbeeld voor een verhoogde zithoek of juist een zitkuil.

 

Muurelementen en stapelblokken Livingstone goes
livingstone-goes-zeeland-opsluitbanden-pallisaden

Opsluitbanden & pallisaden

Om te zorgen dat uw bestrating mooi en strak blijft is het raadzaam om uw bestrating op te sluiten. Voor het opsluiten van bestrating gebruikt u opsluitbanden. Gebruikt u ze niet, dan zal uw bestrating na verloop van tijd vanaf de zijkant steeds meer kieren gaan vertonen wat er niet mooi uitziet enook extra onkruid tussen uw bestrating tot gevolg heeft.

Voor terrassen en looppaden zijn de wat kleinere banden van het formaat 5x15x100cm al voldoende. Voor de oprit met verkeersbelasting wordt geadviseerd zwaardere banden te gebruiken zoals 6x20x100 of 10x20x100. Voor het opsluiten van hoger gelegen grond of het aanbrengen van een plantenbak zijn er veel materialen beschikbaar die mooi èn van goede kwaliteit zijn.

Hoogteverschillen oplossen

Wanneer u grotere hoogteverschillen moet overbruggen zijn er opsluitbanden tot 35 cm hoog leverbaar en anders zijn er palissadebanden beschikbaar in hoogtes van 25, 40 en zelfs 50 cm.

Keerwanden/ U- en L elementen

 

Keerwanden kunnen worden gebruikt om hoogte verschillen in uw tuin op te vangen. 

L-elementen  zijn standaard leverbaar in grijs en zwart in verschillende hoogtes tot wel 100 cm. Door de voet van 40 of 50 cm houden ze praktisch alles tegen en zijn bestand tegen hoge gronddruk.

U-elementen kunt u op veel verschillende manieren gebruiken. Maak er  bijvoorbeeld een planten bak van of de rand van een zandbak. Er zijn ook speciale hoeklementen. Zodat u een mooi afgewerkt geheel krijgt. 

 

U elementen Livingstone Goes