openingstijden: werkdagen 7:30 – 17:30 zaterdag 7:30 – 12:00

Search

SPC Binnen vloeren

Wat zijn SPC vloeren?

SPC staat voor Stone Pressed Composite. Dit houdt in: plastic en gerecycled natuursteen. Composiet is gerecycled kwarts, geperst met kunsthars. hierdoorheen zit Polymeer(plastic moleculen) en vermalen Kalksteen. 

Zo hou je ten opzichte van PVC dus nog maar 20% plastic over. 

Een deel van dat plastic zie je terug in de geïntegreerde onderlaag. IXPE, dit is een geluids reducerende foamlaag deze laag reduceert het geluid tot 10db naar beneden en 21db naar boven. Ook vangt deze oneffenheden op tot 2 mm. 

De SPC vloeren zijn voorzien van een 2G of 5G klick-systeem van Välinge. Dit is een begrip als het gaat om zwevende vloeren. Deze krachtige klick zorgt ervoor dat er, ook na jaren, geen naden zijn die open staan. 

SPC binnen vloeren

Veel gestelde vragen

SPC is beter bestand tegen temperatuurschommelingen en zijn brandvertragend en is duurzamer dan PVC, want bij SPC komt geen afval of schadelijke uitstoot vrij tijdens het productieproces. Het proces is circulair en de producten zijn gecertificeerd als 100% recyclebaar.

SPC is stabiel en indruk- en slagbestendig dankzij de harde kern.  Zo is SPC ideaal bij renovaties, omdat u de vloer makkelijk over een oude vloer kan leggen of de slabs over een bestaande wandtegel kan plaatsen.

Nee, alleen is het aan te raden de vloer te egaliseren.

100% waterbestendig, duurzamer en milieu vriendelijk, brandvertragend, kosten efficiëntie (gemak qua verwerking) , steviger en stabieler, geen lijm nodig, hogere krasvastheid (dan pvc) en het ziet er natuurlijk fantastisch uit.

Ja, uitermate geschikt voor vloerverwarming, de kalksteen geleid de warmte goed en blijft net als een tegelvloer lang warm, SPC zet niet uit en krimpt niet.

Kwaliteit

SPC-vloeren staan bekend om hun ongeëvenaarde robuustheid en duurzaamheid. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen intensief gebruik en zijn ideaal voor drukbezochte ruimtes in zowel woningen als commerciële omgevingen. 

Een belangrijk aspect van het onderhoud van SPC-vloeren is het gebruik van bescherming onder bewegende onderdelen in uw huis. Door bijvoorbeeld viltglijders onder meubelpoten te plaatsen, voorkomt u krassen en slijtage aan het vloeroppervlak.

"gemakkelijk zelf te leggen"

SPC vloeren zijn ook nog eens gemakkelijk zelf te leggen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld binnen tegels die verlijmt moeten worden, hebben SPC vloeren een speciaal klik systeem. Dit werkt met een flexibel inzetstuk dat in een gleuf wordt geduwd. Als het paneel op zijn plek ligt, maakt het een “klik-geluid” en zit het stevig vast, dit systeem is zowel verticaal als horizontaal bruikbaar en volledig waterdicht.

Bekijk het volledige SPC vloeren assortiment